zondag 1 februari 2015

#voedselallergie#defoodmadam#Gusta Antwerpen


Hoi hoi,

Vorig jaar belandden we met onze zoon op spoed met aanhoudende en steeds erger wordende buikpijn. Diagnose....lactose-intolerant,zwaar allergisch voor hazel-en pindanoten, allergisch aan tomaten, eiwit en soja.
Aan de ene kant was het precies een bom die er in ons gezin viel maar aan de andere kant was er enorme opluchting. Opluchting om EINDELIJK te weten waarom dat ventje al jaren klaagde over buikpijn op verschillende tijdstippen van de dag. Wisten wij toen natuurlijk veel dat hij zichzelf steeds  zieker en zieker maakte op momenten dat hij een dikke laag lekkere hazelnoot choco op zijn boterham smeerde. Van de ene dokter naar de andere en dan nog eens een foto hier en een foto daar...zonder resultaat...zonder oplossingen...heel herkenbaar waarschijnlijk.
De buikpijn heeft een enorme indruk op hem achtergelaten en hij heeft er zelfs een zekere angst voor opgedaan. Vandaar dat ik hierbij echt wil bedrukken om zulke klachten heel snel au serieux te nemen en te blijven zoeken tot de echte oorzaak wordt gevonden. Of het nu iets psychisch is of iets fysisch...het verdient onze aandacht!! Want dergelijk aanhoudend probleem zoals buikpijn kan echt een diepe indruk nalaten.Het is daarnaast ook heel belangrijk om kinderen verder na de diagnose goed te begeleiden en hen terug een goed gevoel te geven qua eten want een niet te verwaarlozen feit is dat ze afscheid moeten nemen van hun favoriete etenswaren naar hun gevoel (ook van toepassing voor volwassenen natuurlijk). Maar samen met het kind kun je als ouder er een leuke reis van maken en heel wat nieuwe en o zo lekkere producten ter vervanging leren kennen. Het schept echt een band. Zo is mijn zoon ongelooflijk blij dat hij toch nog eens samen met mij een lekkere pannenkoek kan maken en nadien zonder probleem mag eten of dat mama nu macaroni maakt waar hij geen buikpijn van krijgt. 


Toen het nieuws wat was doorgedrongen ben ik als een bezetene het net opgevlogen...op zoek naar producten en recepten. Een van de eerste blogartikels die ik toen heb gelezen is deze van "DE FOODMADAM"
http://defoodmadam.blogspot.be/2013/10/gusta-allergenenvrij-genieten.html
Een herkenbaar verhaal van een vrouw Inez die al jaren zocht wat er met haar mankeerde en hierdoor ook haar job heeft moeten opgeven. 
Ze heeft coeliakie, een auto-immuunziekte, een intolerantie of overgevoeligheid voor gluten alsook is ze allergisch voor lactoseproducten.

Gusta Antwerpen logo


Met haar winkel GUSTA in Antwerpen is ze volgens mij een grote inspiratie voor vele mensen met een voedselallergie - intolerantie! Ik vind een inspirerend verhaal van een inspirerend vrouw!
Als je haar facebookpagina       https://www.facebook.com/gusta.Antwerpen?fref=ts            volgt zul je op de hoogte blijven van de producten die ze in haar winkel aanbiedt en welke receptjes ze kan aanbieden.
Sinds kort heeft ze ook een webshop!! https://gusta-antwerpen.clickshop.be/nl

 Ik ben alvast FAN en dit is zeker een SPOTJE die een plaats op mijn blog verdient!!

xxx Valerie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten